New Orleans opnieuw in theaters

Na een succesvolle New Orleans tour twee jaar terug gaat de voorstelling komend seizoen (2019) in reprise. Deze keer met Ivan Peroti!  Ricky Koole, Leo Blokhuis en Ivan Peroti gaan op reis naar New Orleans. Zij doen dat met een viermansband en een vijfkoppige blazersgroep. Het theaterprogramma New Orleans is dramatisch, informatief, feestelijk en inspirerend.

Kerstvoorstelling 2017

Op donderdag 21 en vrijdag 22 december brengen Leo Blokhuis en Ricky Koole een ode aan vergeten kerstliedjes. Tijdens de kerstvoorstelling Whatever Happened to Christmas vertelt Blokhuis de verhalen achter onbekende, maar daarom niet minder prachtige kerstnummers. Ricky Koole zingt ze, samen met gasten Niels Geusebroek, Kris Berry en Tim Knol.

Whatever Happened to Christmas viert Kerst volgens Blokhuis en Koole. Een hartverwarmende avond vol prachtige kerstmuziek en mooie verhalen. Leo Blokhuis erg blij met de gasten van dit jaar: “Het zijn alle drie artiesten die we enorm bewonderen en die zelf prachtige liedjes schrijven. Ze hebben hun volstrekt eigen geluid en nemen dat mee in de voorstelling. Het is uniek wat er gebeurd als die werelden op zo’n avond bij elkaar komen”.

De voorstelling Whatever Happened to Christmas is alleen te zien op 21 en 22 december in Theater Amsterdam.

Kaarten hier: voor 21 december en voor 22 december

Setlist ‘Summer of Love’ voorstelling zomer 2017

Op veler verzoek, hierbij een gecombineerde setlist van alle liedjes die gespeeld zijn in de voorstelling ‘Summer of Love’. Yorick van Norden speelde een belangrijke rol in het samenstellen van deze avond, hij was ook gitarist en een van de solisten. Verder stonder er op het podium: Anne Soldaat (zang, gitaar), Reyer Zwart (bas), Paul Bond (toetsen), Jeroen Kleijn (drums), Dandelion (zang) en de solisten Frank Lammers, Janne Schra, Tim Knol, Jeangu Macrooy, Donald Madjid, Pablo van der Poel, Tenforl, Paul de Munnik en Maurits Westerik.

Hier de setlist op Spotify

Leo en Van Velzen over Queen

Komend seizoen gaan muziekvrienden Leo Blokhuis en Roel van Velzen samen het theater in met de voorstelling Queen – A Night at the Theatre. Wat hen bindt tijdens dit theaterconcert is een grote passie en bewondering voor deze band.
Leo Blokhuis (1961) maakte de opkomst van Queen ‘live’ mee, terwijl Roel van Velzen (1978) de groep pas na het overlijden van Freddie Mercury echt ontdekte.
Om tot het ‘ware verhaal over Queen’ te komen wordt er gediscussieerd,geluisterd, komen onverwachte feiten naar boven en spettert de VanVelzenband als nooit tevoren! ‘Killer Queen’, ‘Somebody To Love’, ‘Love Of My Life’, ‘We Are The Champions’, ‘We Will Rock You’ en vele andere hits kunnen uit volle borst meegezongen worden.
De klassieker ‘Bohemian Rhapsody’ loopt als rode draad door de voorstelling heen en zal door de band ontleed worden waardoor de genialiteit van deze compositie voor iedereen duidelijk wordt gemaakt.
Leo en Roel bewegen zich kriskras door de Queen-story heen op zoek naar de ultieme betekenis van deze legendarische band voor de popmuziek en voor henzelf.
Het komende theaterseizoen is de eer aan het publiek in de theaters door heel Nederland.

Kijk hier naar wat Roel en Leo over deze tour te vertellen hebben.

Screen Shot 2017-05-17 at 15.00.10

Muzikale Helden

In september organiseert de Kleine Komedie weer de Muzikale Helden. Vier avonden lang komen muziekliefhebbers samen in De Kleine Komedie om te luisteren naar muziekliefhebbers. Die zingen hun idolen en vertellen waarom. Bob Dylan of de Backstreetboys, het maakt niet uit. ‘Muzikale Helden gaat niet over goed of beter, maar over wat je raakt.’ Merkt Het Parool terecht op. Je kijkt door hun blik naar de nummers. Voelt hun inspiratie. Dat noemt Het Parool ‘de grote kracht van Muzikale Helden’. Steevast lovende recensies. En we zijn trots op de line-up van dit jaar. De Helden geven je een ongepolijste, intieme kijk in hun ziel: Kiki Schippers, Bent van Looy, Sarah-Jane, Pink Oculus (Esperanza Denswil), Eric Corton, Rob Dekay en Henry van Loon. Leo Blokhuis lardeert de avond met kennis en verhalen. De zangers worden als van ouds begeleid door een steengoede band met Jan Robijns, Wouter Planteijdt, Reyer Zwart en Martijn Bosman. Regie: Dick Hauser.

13 t/m 16 september 2017

img1914_67

Summer of Love

Deze zomer presenteert Leo Blokhuis het muzikale programma “The Summer Of Love”, waarin muziek en verhalen uit de hoogtijdagen van de hippies en ‘love, peace and happiness’ centraal staan. Denk aan muziek van Jefferson Airplane, The Byrds, Simon & Garfunkel, Jimi Hendrix, the Beatles en the Rolling Stones. Met zang van Frank Lammers, Pablo van der Poel (DeWolff), Tim Knol, Anne Soldaat, Jeangu Macrooy, Janne Schra, Yorick van Norden, Tenfold, Donald Madjid en Dandelion. Hoogtepunt van de zomer van 50 jaar geleden is het popfestival van Monterey.

21 juni Theater De Spiegel, Zwolle, 22 juni Openluchttheater de Goffert, Nijmegen, 1 juli Caprera, Bloemendaal, 7 juli Kersouwe, Heeswijk Dinther, 8 juli Concertgebouw Amsterdam

scott_mckenzie-san_francisco_(be_sure_to_wear_some_flowers_in_your_hair)_s_1

What The World Needs Now

Schermafbeelding 2017-02-14 om 11.44.51Op Valentijnsdag 2017 lanceerde Leo Blokhuis de site ‘What The World Needs Now’. Het is een muziekplatform om samen met Nederlandse artiesten een positief geluid te laten horen in aanloop naar de verkiezingen op 15 maart.
Het thema van de site is een uitspraak van Nina Simone: “It is an artist’s duty to reflect on the time in which we live”. Een oproep die volgens Blokhuis actueler is dan ooit. Op de site zijn nieuwe nummers te beluisteren van onder andere Iris Hond, Bertof en Roel van Velzen, Paul de Munnik, Ricky Koole en Diggy Dex.

What The World Needs Now

Setlist ‘New Orleans’

Op veler verzoek is hier de setlist van het succesvolle theaterprogramma ‘New Orleans’, met behalve Leo ook Ricky Koole, Ruben Hein, Ocobar, Roel Spanjers en K.O. Brass meewerkte, aan de beschrijving van het programma toegevoegd. Van dit programma staat geen reprise gepland.

Hier ook een Spotify-lijst met de liedjes.

Leo op NPO Radio 2

Vanaf januari 2016 maakt Leo het programma ‘Blokhuis’ op NPO Radio 2, in de nieuwe zenduren van de VPRO, zondagavond van 22.00 tot 24.00 uur. Regelmatig treden er live artiesten op en Leo draait niet alleen nieuwe en oude singles, maar ook albumtracks.

Je kunt het programma hier telkens terugluisteren.

Je kunt je hier opgeven voor de rubriek ‘Ongekend goed’, waarin je een album naar eigen keuze met de mooiste track van die plaat, kunt aanprijzen.

Het Grote Top 2000 a gogo kijk- en luisterboek

Na het succes van “The Sound of the Westcoast” en “The Sound of the South” presenteert De Bezige Bij, in samenwerking met Universal Music, een nieuw soundbook: Het Grote Top 2000 a Gogo kijk-, lees- en luisterboek. Leo en collega-programmamakers Arjan Vlakveld en Dirk-Jan Roeleven vertellen de verhalen achter de hits – én vertellen zij over de ontmoetingen met de artiesten: hoe kijken de sterren terug op hun eigen succes? Hoe is het hen sindsdien vergaan? Wat doen ze nu? Door wie zijn ze geïnspireerd?

Naast het boek bevat Het Grote Top 2000 a Gogo kijk-, lees- en luisterboek twee cd’s met liedjes en twee dvd’s met mooie, korte documentaires die speciaal voor het programma werden gemaakt. Het voorwoord is van de hand van Matthijs van Nieuwkerk.

Het boek is vanaf 2 november 2015 verkrijgbaar.