What The World Needs Now

Schermafbeelding 2017-02-14 om 11.44.51Op Valentijnsdag 2017 lanceerde Leo Blokhuis de site ‘What The World Needs Now’. Het is een muziekplatform om samen met Nederlandse artiesten een positief geluid te laten horen in aanloop naar de verkiezingen op 15 maart.
Het thema van de site is een uitspraak van Nina Simone: “It is an artist’s duty to reflect on the time in which we live”. Een oproep die volgens Blokhuis actueler is dan ooit. Op de site zijn nieuwe nummers te beluisteren van onder andere Iris Hond, Bertof en Roel van Velzen, Paul de Munnik, Ricky Koole en Diggy Dex.

What The World Needs Now

Setlist ‘New Orleans’

Op veler verzoek is hier de setlist van het succesvolle theaterprogramma ‘New Orleans’, met behalve Leo ook Ricky Koole, Ruben Hein, Ocobar, Roel Spanjers en K.O. Brass meewerkte, aan de beschrijving van het programma toegevoegd. Van dit programma staat geen reprise gepland.

Hier ook een Spotify-lijst met de liedjes.

Leo op NPO Radio 2

Vanaf januari 2016 maakt Leo het programma ‘Blokhuis’ op NPO Radio 2, in de nieuwe zenduren van de VPRO, zondagavond van 22.00 tot 24.00 uur. Regelmatig treden er live artiesten op en Leo draait niet alleen nieuwe en oude singles, maar ook albumtracks.

Je kunt het programma hier telkens terugluisteren.

Je kunt je hier opgeven voor de rubriek ‘Ongekend goed’, waarin je een album naar eigen keuze met de mooiste track van die plaat, kunt aanprijzen.

Het Grote Top 2000 a gogo kijk- en luisterboek

Na het succes van “The Sound of the Westcoast” en “The Sound of the South” presenteert De Bezige Bij, in samenwerking met Universal Music, een nieuw soundbook: Het Grote Top 2000 a Gogo kijk-, lees- en luisterboek. Leo en collega-programmamakers Arjan Vlakveld en Dirk-Jan Roeleven vertellen de verhalen achter de hits – én vertellen zij over de ontmoetingen met de artiesten: hoe kijken de sterren terug op hun eigen succes? Hoe is het hen sindsdien vergaan? Wat doen ze nu? Door wie zijn ze geïnspireerd?

Naast het boek bevat Het Grote Top 2000 a Gogo kijk-, lees- en luisterboek twee cd’s met liedjes en twee dvd’s met mooie, korte documentaires die speciaal voor het programma werden gemaakt. Het voorwoord is van de hand van Matthijs van Nieuwkerk.

Het boek is vanaf 2 november 2015 verkrijgbaar.

New Orleans

New Orleans. Bakermat. Bruisend hart. Verdronken en weer bovengeworsteld. Een stad met een verhaal. Een ziel. Een dramatische geschiedenis. En tegelijkertijd: een onverwoestbaar muzikaal epicentrum van de Zuidelijke muziek. Dat zullen Leo Blokhuis, Ricky Koole en Ruben Hein laten zien. In een uitbundig programma gaan ze langs rouw en feest, leed en creativiteit, jazz en soul, cajun en rock, rhythm en blues. Denk Louis Armstrong. Denk Dr. John, Allen Toussaint en Labelle. Denk Fats Domino en The Rebirth Brass Band. En enjoy de blazers van K.O. Brass (de Kyteman blazerssectie), het trio Ocobar en de fenomenale toetsenist Roel Spanjers. New Orleans here we come!

Klik hier voor meer informatie en hier voor de speellijst.

Whatever Happened To Christmas

Whatever Happened To Christmas is een kerstprogramma van Ricky Koole en Leo Blokhuis vol prachtige kerstliedjes en mooie verhalen. Juist niet die grote hits, die elk jaar weer onvermijdelijk zijn, maar een feestelijk, sfeervol programma. De intieme liedjes die het behagelijke kerstgevoel oproepen krijgen een rootsy, soulvolle uitvoering.

Ricky Koole en de muzikale gasten worden begeleid door Ocobar (bekend van o.a. het tv-programma Holland Sport), toetsenist Roel Spanjers (o.a. Normaal) en gitarist/zanger Wouter Planteijdt (o.a. Sjako!). Leo Blokhuis vertelt op zijn welbekende manier de verhalen rond de mooiste kerstliedjes.

De voorstelling is op 22 december te zien in Theater Amsterdam. Klik hier voor kaarten.

 

De Nacht van de Popmuziek

Op 7 november 2015 is het weer tijd voor De Nacht van de Popmuziek. Elk jaar tonen Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis samen met Fenno Werkman een avond tot diep in de nacht de mooiste fragmenten uit het poparchief van de Publieke Omroep, en doen een greep in de omvangrijke muziekcollectie van Werkman.

Bekijk hier de website van De Nacht van de Popmuziek voor meer informatie en oude afleveringen.